Compound from hops aids cognitive function in young animals | News & Research Communications | Oregon State University

Xanthohumol, a type of flavonoid found in hops and beer, has been shown in a new study to improve cognitive function in young mice, but not in older animals.

The research was just published in Behavioral Brain Research by scientists from the Linus Pauling Institute and College of Veterinary Medicine at Oregon State University. It’s another step toward understanding, and ultimately reducing the degradation of memory that happens with age in many mammalian species, including humans.

Source: oregonstate.edu

See on Scoop.itAgroSup Dijon Veille Scientifique AgroAlimentaire – Agronomie


Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s